Pompa ciepła i panele
Just another WordPress site

Architektura 21szego wieku : Wejście do głównej siedziby banku TBC / Studio Kalamar

Posted in Uncategorized  by admin
May 29th, 2018

Dzięki uprzejmości Studio Kalamar Propozycja siedziby głównej TBC w Studio Kalamar składa się z nowych fasad, wiatrołapu i nowego projektu krajobrazu, który przekształca go ze starego budynku dowództwa wojskowego.
Główne objętości są złożone w skórze z trójkątnych elementów szklanych o czterech podobnych odcieniach szkła, z których każdy ma różnicę odchylenia o 2 ° od pionowej płaszczyzny fasady i każdy w innym kierunku.
Fragmenty te są odbiciami nieba w wielu elementach krystalicznych, tworząc bardzo dynamiczny efekt.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Nowa skóra otula budynek w odległości do 1m od istniejącego obwodu, tworząc podwójnie wentylowany system fasady.
Główny przedsionek jest przewidziany jako proporcjonalny, ale prosty hol wejściowy, otoczony piękną złotą koronką o okrągłych oknach i strukturze.
Migocące światło towarzyszy każdemu, kto porusza się przez przedsionek, zapewniając bogate wrażenia spokoju i energii.
Powyżej, trzy kopuły w kształcie trąb wiatrowych sięgają nieba.
Przedsionek rozciąga się przez budynek, łącząc go z wewnętrznym ogrodem.
Przechodząc obok grup windowych, wchodzimy do sali ogrodowej, schodzimy na poziom ogrodu, gdzie urządzona jest kawiarnia.
Wysokość hali ogrodowej (18 m) umożliwia sadzenie intensywnej roślinności, dzięki czemu można cieszyć się ogrodem przez cały rok.
Dzięki uprzejmości Studio Kalamar Hala ogrodowa ciągnie się po placu wyłożonym jasnym marmurem w cieniu istniejących drzew, z odbijającym basenem i fontanną.
Główna kompozycja pochodzi z samego budynku i jest wystarczająco silna, aby umożliwić mniej formalny układ ścieżki, dostosowany do lokalizacji istniejących drzew i wejść do budynku z poziomu ogrodu.
Ścieżki dzielą park na wiele mniejszych przestrzeni trójkątnych z różnymi programami.
Krajobraz wokół budynku to nie tylko krajobraz firmowy, ale także miejsce pracy z ludzką postawą.
Ogród staje się parkiem miejskim z rzeźbami z obecnych lub przyszłych zbiorów gruzińskiego i światowego dziedzictwa rzeźbiarskiego.
Dzięki uprzejmości Studio Kalamar Długa luka między głównym budynkiem a garażem przekształca się w miejski korpus z okrągłymi elementami, który funkcjonuje jako miejsce na lunch lub kafeterię dla pracowników.
Okrągłe formy są albo zielone (zawierające prawdziwe gruzińskie rośliny), twarde (zawierające autentyczne gruzińskie kamienie) albo płynne (elementy wodne, fontanny) i zaokrąglone ławkami lub pergolami.
Dzięki uprzejmości Studio Kalamar Architekci: Andrej Kalamar, Studio Kalamar Lokalizacja: Tbilisi, Gruzja Współautor projektu krajobrazu: Bruto doo Klient: TBC Bank Rodzaj: biuro Status: koncepcja Powierzchnia: 42 000 m2 Rok konkursu: 2012
[więcej w: panele szklane do kuchni, panele natryskowe, panele dekoracyjne ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: panele dekoracyjne panele natryskowe panele szklane do kuchni